Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Τι δεν πρέπει να ρωτάς ποτέ καμία γυναίκα και ειδικά στην πρώτη γνωριμία



Πέντε πράγματα που καλό είναι να αποφύγεις να ρωτήσεις γενικά και ειδικά όταν γνωρίζεις ένα καινούργιο πρόσωπο.

Κάθε φορά που γνωρίζεις ένα καινούργιο πρόσωπο είναι λογικό για να σπάσει ο πάγος να προσπαθείς να πιάσεις κουβέντα ώστε να μάθετε μερικά στοιχειώδη πράγματα ο ένας για τον άλλο. Μπορεί να είναι η καινούργια συνάδελφος στο γραφείο, η κοπέλα ενός κολλητού σου, μία νέα γνωριμία σε μπαρ.

Είναι, λοιπόν, κάποια πράγματα που καλό θα ήταν να αποφύγεις ώστε να μην έρθει κανείς σε δύσκολη θέση. Συγκεκριμένα, τα εξής πέντε που ακολουθούν.

«Πήγες εκεί για διασκέδαση;»

Η απάντηση μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άβολα ειδικά αν είναι αρνητική. Γιατί εκεί που σου λέει ότι πήγε στο Λονδίνο και εσύ αυθόρμητα απαντάς «τέλεια, πρέπει να ήταν ωραία αυτή την εποχή», παίζει να ακούσεις ότι ο λόγος που βρέθηκε εκεί ήταν ιατρικός και αφορούσε σε πρόβλημα υγείας. Οπότε όχι.

Είναι καλύτερα να το θέσεις ως εξής: «Πώς και βρέθηκες εκεί;» ή «Ποιος ήταν ο λόγος για το ταξίδι σου;».



«Πότε λέτε να κάνετε παιδιά;»

Ποτέ των ποτών. Και ειδικά σε γυναίκα. Γιατί μπορεί σε πρώτη φάση να σου ακούγεται σαν κάτι το φυσιολογικό, ωστόσο φίλε μου αυτά που γίνονται μες στο ζευγάρι τα ξέρει μόνο αυτό. Τι γίνεται λοιπόν αν το προσπαθούν για καιρό χωρίς αποτέλεσμα; Οπότε όχι και πάλι όχι.

Καλύτερη ερώτηση δεν υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι προτιμότερο να μην θίγεις τέτοια ζητήματα. Αν θέλουν να σου πουν κάτι σχετικό θα το κάνουν από μόνοι τους.


«Αυτή είναι η μητέρα/αδελφή/κόρη σου;»

Μπορεί να νομίζεις ότι ξέρεις τη σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, ωστόσο παίζει και να νομίζεις λάθος. Άρα είναι άσχημο να ρωτήσεις κάποιον αν η κοπέλα δίπλα του είναι κόρη του και εκείνος να σου απαντήσει πως είναι η κοπέλα του. Τι να κάνουμε; Υπάρχουν και ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Αντίστοιχα δεν θα νιώσει καθόλου ωραία μια γυναίκα αν περάσεις τη συνομήλικη αδελφή της για κόρη της.

Είναι καλύτερα να το θέσεις ως εξής: «Ποια είναι η υπέροχη κυρία που έχω την τιμή να γνωρίσω;».

Δες κι αυτό: Πώς να σε θυμούνται από την πρώτη κιόλας γνωριμία



«Πόσο καιρό βγαίνετε εσείς οι δύο;»

Αμηχανία. Ειδικά αν είναι στην αρχή της σχέσης. Το ότι δεν το έχουν πει ανοιχτά σημαίνει ότι έχουν τους λόγους τους. Φυσικά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πως ένας άντρας και μια γυναίκα που βλέπεις έξω μαζί είναι οπωσδήποτε ζευγάρι.

Είναι καλύτερα να το θέσεις ως εξής: «Πως γνωριστήκατε εσείς οι δύο;» ή «Πόσο καιρό γνωρίζεστε μεταξύ σας;».

«Είσαι έγκυος;»

Άλλο ένα ποτέ των ποτών και για κανένα λόγο. Οι λόγοι προφανείς. Δεν την κάνεις ούτε σε κάποια που είναι στον 7ο μήνα και δεν κρύβεται με τίποτα πια η εγκυμοσύνη της. Αν θέλει να πει κάτι, θα το κάνει μόνη της.

Τώρα ξέρεις.

Πηγή: Αskmen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου